7 екипа на пожарната са се отзовали тази нощ след сигнал

...
7 екипа на пожарната са се отзовали тази нощ след сигнал
Коментари Харесай

Гори завода за боклук в София

7 екипа на пожарната са се отзовали тази нощ след сигнал за пламнал лентов превозвач в завода за отпадък в София. Освен него, са се запалили и боклуци, научи NOVA. От Министерство на вътрешните работи обясниха, че сигнал за инцидента е получен малко след 02.00 ч., а гасенето е завършило тази заран.

25 пожарникари са взели участие в битката с огъня. Материалната вреда е въпросният лентов превозвач, няма информация за потърпевши хора.

„ През нощта е видян дим от една от линиите, която свързва постройка „ Биосушене “ и сграда „ Производство на RDF-гориво “ “, обясниха за NOVA от Столичната община. Според тях бързата реакция на служащите и спешните екипи са предотвратили по-големи провали.

Инцидентът е локализиран и овладян, като съгласно специалистите най-вероятната причина за възникването му е възпламеняване на литиево-йонна батерия, която се е намирала в отпадъците.
Няма заплаха за здравето на хората и риск за околната среда, допълват от общината.
Екипите на терен са спазили прецизно процедурите и разпоредбите при пораждане на застрахователно събитие, застрахователите са известени по надлежния ред.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР